news

Youtube Para Kazanmaya Nasıl Açılır? Youtube Para Kazanma Şartları Nelerdir?

Youtube Para Kazanma Şartları adlı bu yazımızda sizleri değişen şartlar hakkında bilgilendirirken Youtube kanalınız üzerinden nasıl ek gelir elde edebileceğinizden de bahsedeceğiz. Her şey yolundaysa bir ay içinde hesabınız para kazanmaya açılacaktır. Böylece artık YouTube para kazanma hedefi ile içerikler yayınlayabilirsiniz.

  • Videolarınızda tutarlı olduğunuzda, içerik kalitesine önem verdiğinizde ve belirttiğiniz tarihte yayınladığınızda daha fazla güven duyulmasını sağlayabilirsiniz.
  • Bu kurallara göre işlem yapanlar, YouTuber olarak para kazanmaya başlayabilecektir.
  • Bu yöntemle, bir marka veya şirket size bir ürün veya hizmet tanıtmak için bir video çekmenizi ister.
  • Para kazanma özelliğini kullanabilmek için kişilerin bir miktar video izlenmesi alması gerekiyor.
  • YouTube’den nasıl para kazanabileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz.
  • İçerik fikrinize karar verdikten sonraki aşama içerik üretim aşamasıdır.

Yeni Başlayanlar İçin Youtube Video İçerik Hazırlama Rehberi

Youtube’da para kazanmak için belirli şartların yerine getirilmesi ve bu şartlara uygun kişilerin yayınlar, içerikler ya da ek satışlar gibi durumlarda para kazanması aktif olabilmektedir. İçerik üreticisinin fenomen olması, izlenme sayısı, videoda kalma süresi üzerinden ortalama 1.000 görüntülenme başı 2 ile 11 dolar arasında para kazanmak mümkün. YouTube paylaşımları üzerinden para kazanmanın yolu, izlenme sayısının çok yüksek olması. Video izlenme sayısı artırma işlemleri için “YouTube izlenme kasma” olarak bilinen ve güvenli bir şekilde yapılan YouTube izlenme satın al yöntemi kullanılabiliyor. YouTube, her bin izlenme başına ödeme yapıyor ve kullanıcılar, izlenme kasma işlemleri ile bu oranı artırmayı hedefliyor. Artık genel olarak YouTube kanalınız üzerinden nasıl gelir elde edeceğinizi anladığınıza göre geriye harekete geçmek kaldı.

Performance Max Nedir? Performance Max Reklamları Nasıl Verilir?

  • Unutmamak gerekir ki, içerik oluştururken yeteneklerinizi ve bilgilerinizi, izleyicilerin dikkatini çekecek bir konuda kullanmalısınız.
  • Ardından YouTube kanalınızdaki video açıklamalarında ya da video içerisinde bir bağlantı ile bu linki paylaşabilirsiniz.
  • YouTube’da video paylaşarak herhangi bir konu hakkında bilgi vermek, eğlence içeriği üretmek, müzik paylaşmak ya da film ve dizi gibi farklı seçenekleri insanlara sunmak mümkündür.
  • Binlerce lira kazanman gerçekçi olmasa da, hızlı bir şekilde para kazanmaya başlayabilirsin, özellikle de güçlü bir abone tabanın varsa.
  • Youtube kanalınızı büyütmek ve daha fazla izleyici çekmek istiyorsanız, etkili videolar hazırlamanız önemlidir.

Herkesin çok fazla tercih ettiği videoların alabileceği reklam sayısının çeşitliliğini de bir o kadar fazladır. Bu sebeple çeşitlilik arttığı için her alandan reklam alabilen bu videolar daha az gelir elde eder. Fakat eğitim gibi çok fazla izlenme almayan kategoriden bir videonun çok fazla izlenmesi, daha niş alanlarda reklam alınacağı için kazancı da bir o kadar artıracaktır. Bu nedenle 1 milyon izlenme sonucu kanal sahibi 2 bin dolar ile 10 bin dolar arasında değişkenlik gösteren bir gelir elde edebilir. Son yıllarda ortaya çıkan bu özellik ile «Katıl» düğmesine tıklayan bir takipçiniz size aylık olarak bir gelir öder ve siz bu düğmeye tıklayan kitle için özel içerik üretirsiniz. Hem reklam gelirlerinin dışında bir gelir elde ederken hem de özel üyelik oluşturmuş olursunuz.

Youtube Para Kazanma Yöntemleri 2023: Kanalınızı Nasıl Büyütürsünüz?

  • Özellikle bu sürecin son zamanlarda daha fazla standartlaşmasının etkisiyle bir video düzenlenme yapılmadan paylaşılırsa düzenlenmiş videolara göre daha az etkileşim alır.
  • Kendi adınıza kıyafet ya da bardak, mouse pad gibi çeşitli ürünler oluşturabilir, onları kanalınız üzerinde tanıtıp satmaya çalışabilirsiniz.
  • Özellikle belirli bir izleyici kitlesi elde ettikten sonra bu özelliği aktifleştirerek YouTube reklam gelirinin yanında sabit ve etkili bir gelir kaynağı elde etmek de mümkün.
  • Hesabınızı etkinleştirdikten sonra hemen içerik yüklemeye başlayabilirsiniz.
  • Bu şartlar ile beraber Youtube içerik üreticilerinin 500 abone şartını da karşılaması gerekmektedir.

Sosyal medyada video izleme denince akla gelen bu platformun gelir konusunda kullanıcılara sunduğu bazı fırsatlar bulunuyor. Youtube, Google servislerinden birisidir ve video paylaşım platformu olarak kullanılır. Kendi adına kanal hesabı açanlar, video paylaşımları yaparak, tanıtım, reklam yapabiliyor ve para kazanabiliyor. İsteyen herkes Youtube’da yeni hesap açarak işlemlere başlayabiliyor. Yeni hesap açma işlemleri hem bilgisayar hem de mobil cihazlar üzerinden yapılabiliyor. Hesap açma işlemlerinde işlem adımları bilgisayar ve mobil cihaz işletim sistemlerinde farklı olabiliyor.

YouTube’da Nasıl Video Paylaşılır?

Youtube kanalınız için etkili bir thumbnail oluşturmak, videolarınızın görüntülenme sayısını artırarak kanalınızın büyümesine katkıda bulunacaktır. Doğru görselleri kullanarak ana mesajınızı vurgulayan etkileyici bir thumbnail, izleyicilerin dikkatini çeker ve tıklamalarını sağlar. YouTube için 10 dakikadan daha uzun videolar oluşturduğunuzda, reklam geliriyle daha fazla para kazanma şansınız artar. 10 dakikadan uzun YouTube videolarının izleme süresi daha yüksek olacaktır ve bu da söz konusu videoların oluşturacağı reklam geliri miktarına olumlu katkıda bulunur.

Shorts Videolarınızı Düzenleyin

Bu bağlamda her zaman reklam gelirleri dışında alternatifler üretmeyi düşünmelisiniz. Bunun en keyifli yollarında biri de kanalınızı takip eden kitleye hitap edecek eğlenceli ve kullanışlı ürünler tasarlayarak satışını gerçekleştirmektir. Başvuru sonrasında genellikle bir aylık bir sürede geri dönüş yapılıyor ve eğer uygun bulunursa kanalınızdan para kazanmaya başlıyorsunuz. Fakat tabii ki bunun aksi de mümkün; siz tüm koşulları karşıladığınıza inansanız da incelemeler sonrasında YouTube kanalınızı İş Ortağı Programı’na dahil etmeyebilir. YouTube, kanalından para kazanmak isteyen içerik üreticileri için İçerik Üretici Akademisi’nde konu ile ilgili bilgilere yer verdiği kurslar yayınlıyor. Bu kurslar, başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar devam ediyor.

youtube para kazanma

Bu kurallar YouTube’un kendi kuralları olduğu gibi YouTube’un hizmetine göre değişiklik gösterebilir. Değişikliğin YouTube ile sağlandığını hatırlamanız sizin için faydalı olabilir. Ancak YouTube içerikleri için sunulan politikalara uyulmadığı takdirde, içeriklerinizin ve kanalınızın belirli yaptırımlara maruz kalabileceğiniz hatırlayınız. Kanalınızın abonelik sistemi de YouTube kazancınızı belirlemede önemli faktörler arasında sayılabilir.

youtube para kazanma

Diğer yollardan para kazanabilmeniz için kanalınızın belirli bir abonesi ve izlenme sayısı olması gerekirken bu yolda bunlara ihtiyacınız olmayabilir. Videoyu  izleyenlerin zaten potansiyel bir alıcı olduğunu düşünürsek ürünü alma oranları daha yüksek olacaktır. Bu saydığımız şartları karşılayan kanallar sadece abonelik, süper teşekkür ve alışveriş gibi yan gelirlerden yararlanabiliyor. Reklam gelirleri elde etmek isteyenlerin yine 4000 saat izlenme elde etmesi gerekiyor. Özellikle ürün tanıtımı ve ürün karşılaştırma videoları çeken ınfluencerlar Afilliate marketing programlarına daha fazla ilgi göstermektedir. Sizler de Youtube’dan para kazanmak istiyorsanız Afilliate marketing programı bulunan markalara başvuru yapabilir ve böylece anlaşma sağlayarak gelir elde edebilirsiniz.

İlk Önce Kendi Kanalınızı Kurun

Sonrasında tek bir video için mi yoksa birden fazla video için mi reklam istediğinize karar vereceksiniz. Youtube kanalı açma amacına göre işlemler yapmaya başlayabilirsiniz. Youtube kanalları, işin geliştirilmesi, para kazanmak ya da sosyal medyada popüler olma amacıyla oluşturuluyor. Youtube kanalında yapılmak istenilen tüm işlerden keyif almak ve eğlenme temel amacınız olmalıdır. Youtube üzerinden para kazanabilmek için işinizi tutkuyla yapmalı ve yaparken eğlenmelisiniz. İşinize olan tutkunuzu abonelerinize yansıttığınızda onlarında eğlenmesini sağlayabilirsiniz.

  • Ardından menünün alt kısmında yer alan “Para Kazanma” kısmına dokunmalı ve başlamak için “Uygula” butonuna tıklamalısınız.
  • Siz bir yayıncının videosunu izlediğinizde neler hissettiğinizi düşünün.
  • Ancak Youtube abone satın alma paketleri ile bu ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabilirsiniz.
  • Öncü sosyal medya araçlarından biri haline gelen YouTube, çevrimiçi olarak video izleme, kaydetme ve paylaşma imkânı sunar.

YouTube telifsiz videoları silersem para kazanabilir miyim?

Kişisel veri sahibi “İlgili Kişi”, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. Maddesinde aşağıda yer verilen haklarını ve taleplerini adresinde yer alan Başvuru Formunu usule uygun olarak doldurmak suretiyle bildirebilecektir. Buna göre hesaplama yapıldığında 1 milyon izlenme oranına ulaşan bir kullanıcı, ortalama 4–40 bin dolar arası kazanca ulaşabilecektir. Kartları hazrılayabilmek için videonuzu çekmeden önce bir ön hazırlık yaparka bunları da düşünmek isteyebilirsiniz.

Youtube’ da Ürün Satışı Yapmak

İletişim için kullandığınız cep telefonunun kamerasını kullanarak istediğiniz video çekimlerini yapabilirsiniz. İçerik planlamasını yaparken, içeriklerin yayınlanma takvimine sadık kalınmalıdır. Uzun vadeli video içerik çekimleri için yapılacak tüm planlar, abonelerinize ulaşabilmeniz için doğru zamanlama yapmanızı sağlayacaktır. Günümüzde dijital pazarlama sektörü hızla geliştiği için e-ticaret firmaları, Youtube video içerik üreterek daha iyi pazarlama yapmayı hedefliyor.

Google hesabını oluşturanlar, Youtube hesaplarını açma başlayabiliyor. Youtube kanalınızı büyütmek ve daha fazla izleyici çekmek istiyorsanız, etkili videolar hazırlamanız önemlidir. İzleyicilerin dikkatini çekmek ve onları etkilemek için birkaç ipucu ve strateji kullanabilirsiniz. Ayrıca, içeriğinizi farklılaştırmak ve özgün olmak için yaratıcı fikirler geliştirmeye çalışın. Benzersiz ve ilgi çekici içerikler üreterek izleyicilerin dikkatini çekebilir ve sadık bir takipçi kitlesi oluşturabilirsiniz.

Youtube kanalı açtığınızda, Youtube reklamları almak için detaylı bilgiye sahip olmalı ve kanal ayarlarını ona göre yapmalısınız. Kanalda paylaşılacak videolara alacağınız reklamlar, abone ve izlenme oranına ulaştığınızda para kazanmanızı https://www.pasifgelir.com/courses/youtube-otomasyonu sağlayacaktır. Youtube kanal açma konuları ile ilgili r10.net sitesini ziyaret edebilir, forum sayfasındaki kategori başlıklarını inceleyebilirsiniz. Youtube paylaşımları yaparak para kazanmak istiyorsanız, kanal hesabı açmalısınız.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like